Søk

#5forhvalen

Nå er det vår. Snøen forsvinner, sakte, med dog den blir borte.

Jeg er med i en organisasjon som heter Team Rubicon. Team Rubicon Norge (TR-NOR) har fått tildelt 300 000 fra Miljødirektoratet, og skal i 2019 ta et krafttak mot marin forsøpling. Vi iverksetter serviceprosjekt #5forhvalen. Dette gjelder både på land, i strandkanten og under vann. Hoveddelen vil foregå under Strandryddeuka fra 29 april til 5 mai, men små og store prosjekter vil iverksettes hele våren.

Nesten daglig kan vi lese om hval og andre sjødyr som blir funnet med plast i magen. Sannsynligheten er allerede stor for at fisken vi spiser inneholder plast i mikrobiter. Vi er på et kritisk punkt i verden. Nå er vi klar over hvor utbredt plastforsøpling er i alle typer vannområder, og har en unik sjanse til å bekjempe denne utviklingen. 

Også her i Lødingen har vi søppel som ligger å flyter i naturen. Så jeg håper at mange her i Lødingen kan ta et ekstra tak i år. Vær med å bidra med hode-skulder-kne og kast! Plukk noe søppel, ta bilde av det. Legg det på Instagram el FB med hashtaggene #5forhvalen #temrubiconnorge #trnor.

Og siden AdventureLand ønsker å premiere en flink Lødingen beboer så må man også bruke hashtaggen: og #AdventureLand


Se forøvrig video av vår høye beskytter Hanne Sørvåg


147 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Lysløypa

2021

AdventureLand
Rådhusvegen 9
N-8410 Lødingen  
Phone: +47 90 72 30 64   
e-mail: booking@adventureland.no

Resepsjonen er åpen fra 10:00 til 22:00 fra mai til oktober hver dag i uken.
Resten av året vil resepsjonen være åpen etter henvendelser på telefon eller post

2020 © Kopirett - AdventureLand Lødingen